Unranked James Madison trekker historisk opprør i skolens første kvinnelige college-serie i verdensserien

James Madison University Softball WCWS

James Madison University friidrett

James Madison University softball er ingen slurv. The Dukes har laget åtte strake NCAA-turneringer og nådd en Super Regional i 2016 og 2019. Inntil i år hadde de imidlertid ikke nådd Women's College World Series.

Til tross for lagets en-tap-rekord i den ordinære sesongen, ble JMU ikke valgt som en av topp-16-frøene for postsesongen. Som et resultat var skolen ikke vert for et regionalt og reiste til Knoxville, Tennessee for å møte nr. 9 Tennessee, Liberty og Eastern Kentucky. The Dukes gikk 3-0 for å feie Regional og gikk videre til å spille nr. 8 Missouri i tre-spill Super Regional-serien.

På fredag ​​ble det 2-1-seier og lørdag tapte 1-7, og satte opp et viktig spill 3 med en WCWS-fødsel på linjen. James Madison snudde manuset på søndag med en 7-2-seier for å hylle programmets aller første WCWS-utseende på veien.

WCWS historie!

Av de syv andre lagene i feltet hadde alle bortsett fra JMU vist seg i Oklahoma City. Som det lavest rangerte laget fikk hertugene i oppgave å være Oklahoma med topp seedet for å begynne sin første sjanse til et nasjonalt mesterskap foran et fullt publikum.

Det var en tøff uavgjort, og det startet til fordel for Sooners med stort forsvar.

Og så skiftet fremdriften. James Madison åpnet scoringen med en tre-run BOMB.

Ledelsen varte ikke lenge, da Oklahoma svarte med et tre-run skudd av seg selv.

Og så ble ting anspent. Begge lagene gjorde alt de kunne for å holde løpere utenfor basestien.

Bundet på 3 til syv omganger, vil det ta ekstra omganger å avgjøre en vinner. Kate Gordon, som slet gjennom hele postsesongen, ble varm til rett tid og ga laget sitt ledelsen.

Derfra var det hele Odicci Alexander i sirkelen. Hun gjennomførte en 1.28-ERA hele sesongen og trakk seg ut av de tre siste raskere for å gi James Madison sin aller første Women's College World Series-seier i sin første WCWS-kamp noensinne.

JMU møter vinneren av Oklahoma State nr. 5 og den ikke-seede motstanderen Georgia i vinnernes brakett.